ТРЕНДИ SEO в 2019 році

2021-02-09

721

Саме постійне - це зміни. Ну а вже SEO - попереду планети всієї по змінам, їх якості, швидкоплинність і кількості померлих зі сфери фахівців, які не витримали такого непостійності, як у океану в бурю. Тут щороку з'являється більше новинок, ніж народжується геніальних ідей в голові у Ілона Маска. Спеціально для того, щоб систематизувати експертні думки про те, як зміняться в 2019 році SEO послуги і більш глибоко пояснити, що таке СЕО маркетинг, ми і написали цю статтю.

SEO тренди 2019

1.У 2018 Google запровадив абсолютно нову вимогу: Mobile First. Це означає, що якщо раніше мобільна версія вашого сайту була опцією (а хтось про це і досі не знає), то тепер, якщо у вас її немає, то з новими трендами в інтернет маркетингу 2019 потрапити в ТОП вам буде важко . Вона повинна бути не просто тому, що в Гуглі сидять злі прищаві молодики і не знають, яку ще підніжку поставити фахівцям з просування, а тому, що, згідно з (різної) статистикою:
  • від 50% до 75% користувачів Інтернету виходять в нього кожен день тільки зі смартфона. До 2020 року їх загальна кількість в 3 рази перевищить користувачів тільки з ПК.
  • 50% користувачів смартфона беруть його в руки через кілька секунд після пробудження. Треба думати, засипають з ним в руках ще більше людей.
  • Активних смартфонів з щоденним Інтернет-трафіком вже стало більше ніж людина на планеті.
2.Розширення при видачі результатів пошуку. Сніппети, швидкі відповіді, персоналізація видачі під користувача, збільшення швидкості - користувачі хочуть отримувати більше інформації і робити це швидше. І бажано, не переходячи на інші сайти, а відразу в Гуглі. Швидка видача SEO результату буде ставати ще швидше, і ви повинні встигати. 3.SEO оптимізація часу завантаження сайту і його роботи. Що стосується мобільних користувачів, вони закривають сайт, якщо він не хоче завантажуватися протягом 1-5 секунд, і шукають інший. Задоволення від користування сайтом знижується, якщо його сторінки і функції довго вантажаться. Хочете, щоб ваш сайт любили і відвідували? «Викриття» швидкість на максимум. В першу чергу, це - оптимізація коду, розміру зображень і відео. 4.Контент. Нехай графіка і грає дедалі більшу роль як тренда 2019 і пари минулих років, контент ніхто не відміняв. Безумовно (і це навіть не обговорюється), контент повинен бути:
  • грамотним і експертним, повністю відповідаючи на головні питання користувача (і, по можливості, на додаткові, тільки якщо це не landing page, у якій зовсім інші завдання);
  • конгруентним, якщо дозволите так матюкнутися: все заголовки повинні відповідати тому, що написано під ними; головний заголовок повинен відповідати написи в тій рекламі / пошуку, що привели вас на сайт;
  • без граматичних, синтаксичних і орфографічних помилок (так, ми в курсі, що в ТОП часто вибивається всяке ... ьмо завдяки дуже наполегливим сеошник, відпрацьовує свою зарплату, але і, благо, тримається воно там недовго, якщо написано черговим «праффесіаналом» -школьніком) .
Якщо вищеперелічене було важливо в Інтернеті завжди, то нововведення саме 2018 року опустило вниз дуже багато сайтів. У галузях Медицина і Фармацевтика, сайти тепер повинні бути заповнені виключно експертними контентом. Причому написаним тими, хто має профільну медичну освіту, а не «Фахівцями широкого профілю» за 5 копійок - після Google Medic Updates. Якість і експертність - не тільки про Інтернет, вони завжди супроводжували людство, з моменту еволюції з мавп. Що сьогодні бути в ТОП-1 після індексації, що мільйон років тому вижити і виростити потомство - ці життєво важливі цілі досягаються завдяки інформації, її достовірності і користь від її застосування. Експериментуйте.
  • Все, що було на самій кромці тенденцій SEO 5 років тому, зараз вже або базова інформація, або неактуальна (яка позиціям вашого сайту може навіть нашкодити). Тому не вчитеся у «профі», у яких за плечима по 10-20 років роботи - їх знання, що роблять СЕО фахівці, вже безнадійно застарілі (можна перенести в підручник і здати в архів). Найважливіше - вчитися прямо тут і зараз, отримувати актуальний, миттєвий досвід, і завжди тримати руку на пульсі змін від тих, хто дійсно керує ринком - пошукових систем.
  • Дивіться, що корисного у конкурентів і впроваджуйте у себе.
  • Виходьте за рамки.
  • Завжди піддаватися сумніву і перевірці «авторитетну думку». І навіть ці наші слова.

Якісна розробка і комплексне просування.

  • Просування має бути комплексним, але починатися воно має з базової оптимізації, яка більше - не перевага, а необхідний мінімум, і це вже не тренди SEO 2019, а база.
  • Звертайте увагу на персоналізацію та геолокацію (це в т.ч. економить бюджет на просування). Якщо ваш сайт - новий, то займіться швидким формуванням його поведінкового профілю у пошукових систем (наприклад, через рекламу, крауд-маркетинг, якість самого пропонованого продукту).
  • Пара актуальних порад тим людям, що роблять СЕО
  • Бути на першій сторінці - архіважливо, користувачі не ходять далі 1 сторінки, як показують тренди маркетингу 2019. Тому якщо ваш результат - «14-ий зверху», то можете вважати це нічим.
  • Пам'ятайте, що лінкбілдінг - важливий, тільки якщо у вас не топ-інфоприводи і ви не замовляєте всю рекламу в офлайні.
  • Альтернативний пошук (візуальний, голосовий) набирає обертів. Сучасні SEO тенденції такі: користувачам все більше подобається розширювати свої можливості.
  • Тримайте свій внутрішній «дзен» спокійним, коли провалилися всі спроби дізнатися, чому цей сайт - топ, а цей - ні. Зрештою, ніхто не може осягнути всі тренди веб розробки 2019 і алгоритми ІІ пошукових систем. ІІ вже обійшов у розвитку все людство разом узяте. Так і поясніть вашому клієнтові :)
  • У 2019 р стандарт якості контенту - у відсутності стандартів. Так, експертність і корисність must have, але саме експерименти - це зараз головне.
  • Що таке SEO? Це еволюція, а не революція, тому не треба проактівнічать, просто адекватно реагуйте.
Все про SEO і навіть більше - читайте в нашому блозі.
zigzag zigzag

Зв'язатись з нами

Наші контакти

icon

icon Адреса:

ДЦ "Вулик”, вулиця Городоцька, 174, оф. 403, Львів

mail

mail Телефон:

(067) 781-73-91
mail

mail Пошта:

[email protected]